Mareritt - Tør jeg sove igjen

MARERITT – TØR JEG SOVE IGJEN

I dag 8. april våkner kl. 5.10. Tar en kaffe og setter med ved pcen , går inn på facebook og ser bare koselige kommentarer og bilder.

Plutselig sovner jeg mens jeg sitter. Jeg vandrer med et menneske jeg kjenner, men som jeg er skuffet over og  irritert på for tiden. Vi går fra  Gorud togstasjon. Vi har vært på en reise i syden med flere og skal tilbake om to dager.  Vi vandrer nordover mot et ukjent tettsted utenfor Oslo. Vi tar båt over en innsjø i solnedgang. Vi må krysse veier og gater. Husene er så annerledes og vakre, og vi går og går. Vi må over en elv og det ligger en båt så liten som en fingerbøl. Vi vasser over. Hun blir borte og jeg blir igjen alende. Vandrer og vandrer og vet ikke hvor jeg er. Jeg snakker engelsk og spør etter Haugenstua. Noen kjenner meg igjen.  Noen peker i retninger og jeg følger anviste retninger. Jeg går og går. Vet ikke hvor jeg er og blir engstelig og urolig. Treffer en dame som selger Rosa sløyfer. Jeg tar en pakke og det viser seg at det ligger flere pakker under. Hun tror jeg vil stjele flere.

Jeg mister stokken min. Men har bagasjen på ryggen. Plutselig ligger en annen stokk i veikanten og jeg tar den. Jeg spør etter Haugenstua og de vet ikke hvor det er. De forteller at stedet jeg er på heter Solberg. Jeg antar det ligger ved Nittedal. Noen viser meg utsikten og der ser jeg blokkene på Haugenstua. Men jeg kommer ikke ut av den rare byen. Jeg prøver igjen og havner i en leilighet. En meget aggresiv liten gutt stenger for meg og jeg slår til han og kommer meg ut. Hører faren rope det er for seint.

Jeg spør noen damer om hvor mye en taxi til Haugenstua vil koste. De begynner å le, og den ene svarer 1300/1400. Det blir mørkt og jeg ser ingen hus nede i dalen. Den rare byen er stengt for utgang. Jeg går og går og kommer ikke ut. Jeg blir mer og mer redd.

Plutselig våkner jeg og sitter i min egen stue på Haugenstua. Jeg hadde sovnet ved pcen. Lettet, men tør jeg å sove igjen ?

Hilsen

Gunn