Tulipanene som aldri kom frem

TULIPANENE SOM ALDRI KOM FREM 

I dag var jeg på sykebesøk på Radiumhospitalet sammen med to venninner. Vi besøkte en felles venninne og hadde kjøpt med oss en stor bukett tulipaner som vi visste ville gjøre vår syke venninne glad. For hun elsker nemlig tulipaner.

 Da vi kom inn i resepsjonen og fikk vite hvor hun lå måtte vi levere fra oss tulipanene. for det er nemlig IKKE LOV å ha med blomster til pasientene. Jeg ble sint og opprørt og svarte at vi har brukt en del penger på vakre tulipaner for å glede et sykt menneske. Og jeg spurte også om hensikten er å ta ifra syke mennesker livskvalitet og glede. Vekteren svarte at det var av hensyn til allergikerne, og til en viss grad forstår man kanskje noe av dette.

 I forrige uke besøkte vi henne på hennes lokalsykehus (dvs. før hun ble overført til Radiumen), og der berømmet betjeningen og andre de vakre tulipanene. Vi var veldig lei oss og fortalte henne dette. Mens jeg er igang med klagingen. Må jeg fortelle at røykerommene er borte og alle må ut å røyke. For mange betyr røyken mye for livskvaliteten. 

I tidligere tider på frem til ca år 2000 bugnet det av blomster på sykehusene og røykerommene var det sosiale samlingsstedet for røykere og ikke-røykere. Og det var på røykerommene vi fikk info fra hverandre og delte sorger og gleder. Det var vel allergikere den gangen også ?  I all slags vær står røykende pasienter ute i røykeskur med cellegiftstativer. For mange er røyken god livskvalitet og for mange er blomster god livskvalitet. God livskvalitet er helsebringende.

Jeg er overbevist om at det finnes løsninger som alle til lags kan gjøre. Mitt forslag er : blomsterfrie sykerom i en egen fløy og godt isolerte røykerom langt fra sykerommene.

Blir man friskere av det ene forbudet etter det andre ?

Det tror ikke jeg. Hva tror du ?
Hilsen 
Gunn Pound