Besøk i Nisseland

Besøk i Nisseland

BESØK I NISSELAND
Igår besøkte jeg Nisseland og det var en kjempeopplevelse med mye nostalgi som jeg alltid skal huske. Jul slik det var på bestemors tid. Jeg var ute i mørket i landlige omgivelser og det var så vakkert med lysene fra vinduene.

Plutselig fikk jeg øye på et Nissehus. Nissene smilte til meg fra en veranda. Jeg gikk forsiktig inn i huset med så god matlukt og der traff jeg på Nissemor som ønsket varmt velkommen.
Hun bød på masse godt å drikke fra baren. 
Hun hadde dekket et flott langbord og her var det bare å forsyne seg med nydelig og mør lammestek, hjemmelaget soppstuing, grønnsaker og poteter som var perfekt kokt. Masse nydelig rødvin.

Nissemor er så raus og hun kan alt. Hun er soppekspert, matekspert, bakeekspert og den perfekte vertinne. 
Ikke nok med dette og her kommer overraskelsen. Til kaffen fikk vi 14 sorter med julekaker som Nissemor hadde bakt selv. Og dette er en sjeldenhet idag. På 50- og 60-tallet da jeg var barn var det vanlig at mødrene våre bakte 7 slag, for gjorde man ikke det var man rar. Idag er mitt inntrykk at man kjøper julekakene. 
Sjokolade og knask ble det også på oss.

I Nissehuset bor det mange nissefamilier i alle rom. Tilogmed på toalettet bodde det også en familie. Når februar kommer forlater de Nissehuset, reiser til Nordpolen og blir der til neste jul.

Dette ble en kveld med barndommens jul da moder tente lys i hver en krok. 
Tusen takk kjære Nissemor for en vakker opplevelse.

 Hilsen Gunn Pound